Otevřeno o víkendech a svátcích.
Pátek - podvečer, sobota 10-22h, neděle 10-15h

Klikni = prohlídka Jestřebí boudy

Vítejte na stránkách Jestřebí boudy !

Jestřebí bouda slouží již léta veřejnosti zásluhou úpických turistů a jejich příznivců

Přijďte pobejt !!!

Ohlédnutí za pochodem Po stopách loupežníka Lotranda
Ohlédnutí za 23. ročníkem akce

Po stopách loupežníka Lotranda


Na sobotu 9. 6. 2018 připravil Turistický Oddíl Mládeže KČT Úpice již 23. ročník pochodu pro děti “Po stopách loupežníka Lotranda“. Start byl na náměstí v Malých Svatoňovicích, kam přišel rekordní počet účastníků a to 82 dětí a 65 dospělých. První cesta od startu vedla do muzea, kde děti přivítala paní Hilmarová  a představila jim pohádky bratři Čapků. Po zajímavé prohlídce se děti s dospěláky vydali na trasu pochodu, kde na ně čekalo 9 úkolů od „Brendských loupežníku“ a dalších pohádkových bytostí.


Mezi úkoly bylo například složení puzzle, odpovědět na záludné otázky mladého Lotranda či přehrát v kartách samotného Lotranda. Ten dětem za odměnu dal ochutnat své loupežnické bramboračky, kterou právě vařil. Opodál Psí víla zjišťovala, jak děti znají pejsky a umí se o ně postarat a mnoho dalších úkolů. Poslední byla střelba ze vzduchovky na terč.


V cíli každé dítě obdrželo pamětní diplom a také perníkovou medaili za absolvování naši loupežnické cesty. U Jestřebí boudy byl pro děti připraven nafukovací hrad, dílnička pro šikovné ručičky a tombola. Počasí nám přálo a tak jen deštík v cíly o něco dříve ukončil venkovní aktivity před Jestřebí boudou.


Chtěla bych poděkovat všem za účast na našem pochodu. Také děkuji všem pomocníkům z řad dospělých a dětem turistického oddílu „Loupežníci z Brend“ s jejími vedoucími. Největší dík patří paní Petře za úžasné perníkové medaile, které všem moc chutnali. Nesmím zapomenout na podporu okolních obcí a města Úpice.

 

Těšíme se na vás zase za rok na naší loupežnické cestě.


Míla Dubnová - vedoucí oddílu mládeže



 
 

Sněhový zpravodaj

Aktuální informace o sněhu na Brendách: viz online kamera.
Podrobné informace najdete na www.jestrebihory.net nebo www.rtyne.cz